Anunţ

Autocar Oradea: Curse în comparaţie

Toate cursele Curse de la Oradea cu Pletl, Atlassib, Eurolines și alți operatori
Curse frecvente
Curse VienaOradea
Curse TimișoaraOradea
de la 31,00 lei
de la 03h 22min
cu CFR Calatori
Curse Aeroportul Internațional Cluj-Napoca (CLJ)Oradea
de la 30,00 lei
de la 02h 57min
cu CFR Calatori
Curse BudapestaOradea
de la 98,64 lei
de la 04h 01min
cu FlixBus
Curse Aeroportul Internațional Timișoara - Traian Vuia (TSR)Oradea
de la 31,00 lei
de la 03h 22min
cu CFR Calatori
*Preţ inclusiv TVA - modificări provizorii posibileAutobuz sau autocar Oradea

Centru Oradea
Oradea Romania | © calinstan - deposit.com

Rutele către Oradea(www.oradea.ro), indiferent că sunt cu trenul sau cu autocarul, sunt numeroase și veți găsi întotdeauna o variantă care să vă convină pentru a vă deplasa către acest oraș. Oradea este reședința județului Bihor, ”capitala” regiunii istorice Crișana. Aflat în vestul României, în imediata apropiere a graniței cu Ungaria, Oradea este poate cel mai important oraș din regiunea de vest. Are o populație de puțin peste 200.000 de locuitori.

Pentru că are o importanță geografică și istorică, Oradea este nu doar nod feroviar ci și aerian prin intermediul Aeroportului Internațional Oradea care devine din ce în ce mai popular pe zi ce trece. Orașul reprezintă astfel principala poartă de intrare în România din zona nord-vestică. De asemenea, de aici pleacă o multitudine de curse autocar cu către alte orașe importante ale țării: Cluj Napoca, Arad, București, Timisoara, Satu Mare, Ploiești, Constanța, Brașov. În prezent, compania Tarom are organizate zboruri zilnice către Aeroportul Internațional Heri Coandă București.

Despre Oradea

Turiștii vin aici atât pentru faptul că Oradea este centrul cultural și comercial din zonă încă din cele mai vechi timpuri, cât și pentru frumusețile împrejurimilor orașului. În Evul Mediu, cetatea era casa unui observator astronomic, iar meridianul Oradei era folosit de către astronomii de aici ca meridianul de 0 grade.

De asemenea, este un loc foarte popular printre turiști datorită stațiunilor balneare Băile Felix și Băile 1 Mai care se află la mai puțin de 10km depărtare de oraș. Aceste stațiuni nu atrag doar turiști români din tot restul țării care își fac rezervare cu multe luni înainte pentru un sejur, ci și turiști internaționali care vin pentru prețurile mici și calitatea înaltă a hotelurilor, apelor termale și a centrelor SPA de aici. Autoritățile au intuit bine popularitatea orașului și acum vizitatorii au la dispoziție o aplicație gratuită cu informații, un pachet turistic cu informații la un preț modic și un ghid turistic de buzunar . În oraș orădenii dar și vizitatorii se pot bucura de teatre, muzee, case memoriale sau chiar concerte la Filarmonica de Stat. În plus, Oradea este unul dintre principalele centre universitare din țară. Universitatea este una dintre cele mai vechi, mari și moderne universități din România. Pe lângă universitatea de stat orădenii și studenții veniți din restul țării se pot bucura și de 3 universități private cu predare atât în limba română, cât și în limba magiară.

Datorită poziției geografice dar și a importanței lui ca centru cultural, economic și turistic din vestul României, orașul Oradea este foarte bine conectat nu doar cu celelalte municipii de județ din România și cu capitala țării, ci și cu capitale europene precum Budapesta (situată la 248km), Praga (situată la 676km) sau chiar Viena (situată la 518km).

Transportul public orădean este de asemenea foarte bine pus la punct. Rețeaua de tramvai este una dintre cele mai longevive din România, fiind inaugurată în anul 1906 și modernizată de-a lungul timpului. Puteți călători de asemenea și cu autobuzul în Oradea, stațiile fiind amplasate în toate punctele de mare interes din oraș, iar mersul autobuzelor Oradea este bine pus la punct.


Curse disponibile
Browser-ul dumneavoastră nu este actualizat!

Actualizează browser-ul pentru a vedea pagina corect. Actualizează browser-ul acum

×