Coronavirus (COVID-19): Ce trebuie să știți, atunci când călătoriți
Prima pagină Blog Cele mai căutate city break-uri din România

Cele mai căutate city break-uri din România

kurze Bildbeschreibung mit einem Keyword eingeben

Fie că ești pasionat de job-ul tău sau nu, cu toții avem nevoie de o vacanță din când în când. Din fericire, noua modă în materie de timp liber sunt vacanțele scurte, de weekend, cunoscute printre pasionații de călătorii sub numele de „city breaks”. Prin intermediul unui city break poți să ieși din orașul de domiciliu, te poți relaxa alături de cei dragi și te poți lăsa purtat de val într-o cultură cu totul și cu totul nouă la un preț modic pe care și-l poate permite oricine.

 

Orașe românești de vizitat

De când a intrat în Uniunea Europeană, România a început să investească din ce în ce mai mult în infrastructura și imaginea orașelor superbe din provincie. De cele mai multe ori subapreciate de către români, acestea au devenit adevărate oaze de relaxare pentru turiștii străini care vin aici atrași de legendele locale, gastronomie și prețurile foarte mici.

Poate cel mai celebru oraș din România - vânat anual de mii de turiști internaționali - este Cluj Napoca. De când a fost Capitală Europeană a Tineretului în anul 2015 orașul a cunoscut o dezvoltare exponențială pe plan turistic, la care a contribuit masiv și festivalul de muzică UNTOLD a cărui gazdă este în fiecare vară.

Un alt oraș superb din România este Oradea. Situat în vestul țării aproape de granița cu Ungaria, Oradea este o oază de relaxare pentru amatorii de băi termale deoarece se află foarte aproape de stațiunile balneoclimaterice Băile Felix și 1 Mai. Cu toate că orașul se situează foarte aproape de Budapesta, capitala mondială a băilor termale, din ce în ce mai mulți turiști internaționali preferă România ca destinație pentru o astfel de vacanță în detrimentul capitalei maghiare datorită prețurilor mai reduse și a lipsei aglomerației.

Amatorii de legende înfricoșătoare vin în România pentru a vizita Brașovul și castelul Bran, cunoscute în lume ca zona de origine a contelui Dracula. Legenda vampirului a făcut ca brandul orașului să se construiască în jurul acesteia, iar Brașovul a devenit un oraș medieval cum rar mai găsim pe glob. În plus, restaurantele cu tematică medievală fac deliciul tuturor vizitatorilor.

Bucureștiul este capitala țării și un oraș care devine din ce în ce mai popular printre turiștii străini datorită vibe-ului foarte relaxat și tineresc pe care l-a dobândit recent. Dezvoltarea pe plan local și ridicarea lui în topul destinațiilor perfecte pentru un city break au venit în urma apariției unor antreprenori curajoși care au deschis și promovat locuri cu energie pozitivă, încurajând contactul interuman și produsele de calitate. Aceste calități sunt foarte căutate de străinii obosiți deja de superficialitate și aglomerație.

Sibiul nu este doar orașul de origine al președintelui, ci și o destinație superbă pentru o scurtă escapadă de weekend. Vibe-ul european al orașului îl face perfect pentru o mică vacanță cu iz occidental în inima Transilvaniei. Dacă îți dorești să experimentezi Europa de Vest aproape de casă, Sibiul este locul potrivit pentru tine.

Cel mai probabil reticența românilor în a vizita orașele superbe ale patriei vine și din absența unor campanii de promovare care să popularizeze comorile fiecăruia în parte. Cel mai bun sfat pe care ți-l putem oferi este ca în primul weekend pe care îl ai liber să renunți la tot stresul acumulat în ultimul timp, să te urci într-un autocar și să pornești relaxat spre o mini-vacanță de vis într-un oraș de provincie. Din fericire, datorită cererii din ce în ce mai mare, programul autocarelor este foarte flexibil și vei găsi mereu un loc liber indiferent de ora la care îți propui să pornești la drum. Poți chiar să rezervi locurile din timp, iar în acest fel te asiguri că ajungi la destinație liniștit, în siguranță și fără responsabilitatea conducerii unui autovehicul.

weekend
Weekend | © gustavofrazao - depositphotos.com

Creată la data de 03.08.2018
Browser-ul dumneavoastră nu este actualizat!

Actualizează browser-ul pentru a vedea pagina corect. Actualizează browser-ul acum

×