Anunţ

Autocar Craiova: Curse în comparaţie

Toate cursele Curse de la Craiova cu Pletl, Atlassib, Eurolines și alți operatori
Curse frecvente
Curse TimișoaraCraiova
de la 87,00 lei
de la 06h 19min
cu Dacos, CFR Calatori
Curse OtopeniCraiova
de la 35,91 lei
de la 03h 00min
cu BlaBlaCar, CFR Calatori, CDI Transport, B&B Ilan Travel
Curse Râmnicu VâlceaCraiova
de la 20,90 lei
de la 02h 14min
cu Dacos, BlaBlaCar, CFR Calatori
Curse BucureștiCraiova
de la 36,50 lei
de la 03h 20min
cu BlaBlaCar, CFR Calatori, CDI Transport
Curse Ocnele MariCraiova
de la 20,90 lei
de la 02h 14min
cu Dacos, BlaBlaCar, CFR Calatori
*Preţ inclusiv TVA - modificări provizorii posibileAutobuz sau autocar Craiova

Stadt STADT 2
Craiova, România | © marius m grecu - Website, depositphotos.com

Indiferent cu ce alegeți să călătoriți spre Craiova (www.primariacraiova.ro), fie că vorbim de autocar Craiova sau de tren, variantele sunt multiple și sigur fiecare își poate găsi o rută potrivită gusturilor și bugetului disponibil. Aveți de asemenea și varianta de a călători cu mașina personală.

Craiova este municipiul de reședință al județului Dolj și ”capitala” regiunii Oltenia a României. Are o populație de aproximativ 270.000 de locuitori. Transportul public de aici a fost inființat în anul 1948, în prezent beneficiind de multiple linii de autobuz în Craiova cu stații amplasate convenabil prin tot orașul și de o linie de tramvai pe o distanță de aproape 20km. În prezent craiovenii se bucură și de Aeroportul Internațional Craiova, situat la aproximativ 7km depărtare de centru. Printre destinațiile internaționale cu plecare din acest aeroport se numără capitale europene importante precum Londra, Roma, Paris, Madrid, Antalya și alte orașe mari precum Milano, Bologna, Barcelona, Veneția sau Koln.

În Craiova se poate ajunge cu trenul sau autocarul din majoritatea orașelor mari ale României. Există curse variate cu rute ce leagă acest oraș de toată țara. Cei care doresc să plece din Craiova se vor bucura să afle că, prin intermediul conexiunilor acestui mare oraș al țării, pot profita de rute atât de autocar cât și de tren către majoritatea orașelor mari ale României: București, Ploiești, Constanța, Târgu-Jiu, Iași, Cluj-Napoca. Puteți astfel să includeți o vizită în acest oraș în cadrul unui circuit mai extins prin care se pot vedea frumusețile patriei. Craiova este un oraș situat în întregime în câmpie, dar se bucură de o natură impresionantă reprezentată în principal de Parcul Nicolae Romanescu, cel mai mare parc din Europa de Est și al treilea ca mărime din toată Europa.

Despre Craiova

Acest oraș prezintă un interes deosebit datorită istoriei sale lungi și bogate. Conform a numeroși istorici români și nu numai, se pare că pe teritoriul de azi al Craiovei s-a petrecut bătălia de la Rovine din timpurile lui Mircea cel Bătrân, când acesta l-a invins pe sultanul Baiazid. În plus, se pare că orașul datează din vremuri dinainte de Hristos deoarece dovezile arată că a fost clădit pe ruinele cetății dace si mai apoi a castrului roman Pelendava, numit în secolul VII Ponsiona și fiindu-i schimbat numele in jurul anilor 1400 când, la inițiativa boierilor Craiovești, se înființează Marea Bănie a Craiovei.

Craiovenii s-au bucurat întotdeauna de prosperitate și progres deoarece orașul lor a fost un puternic centru comercial și industrial. În vremea comunistă s-a dezvoltat masiv industria constructoare de mașini și utilaje, de avioane, materiale de construcții și industriile chimică, electrotehnică și energetică. În prezent orașul este un centru economic, cultural, comercial și universitar important. Vizitatorii se pot bucura aici de numeroase construcții culturale vechi: case și palate boierești cu o bogată istorie, biserici și mânăstiri, muzee, teatre și Filarmonica de Stat.

În prezent, datorită prețurilor scăzute și a frumuseții orașului, Craiova apare inclus în foarte multe topuri internaționale ca unul dintre cele mai potrivite orașe pentru un city-break. Turiștii pot găsi aici boutique-uri, hoteluri pentru toate gusturile, restaurante pentru toți și atracții pentru toată familia.


Curse disponibile
Browser-ul dumneavoastră nu este actualizat!

Actualizează browser-ul pentru a vedea pagina corect. Actualizează browser-ul acum

×