Anunţ

Autocar Tulcea: Curse în comparaţie

Toate cursele Curse de la Tulcea cu Pletl, Atlassib, Eurolines și alți operatori
Curse frecvente
Curse BucureștiTulcea
de la 39,76 lei
de la 04h 40min
cu BlaBlaCar
Curse MonfalconeTulcea
Curse ValenciaTulcea
Curse MadridTulcea
de la 592,12 lei
de la 55h 00min
cu Atlassib
Curse OtopeniTulcea
de la 39,76 lei
de la 04h 00min
cu BlaBlaCar
*Preţ inclusiv TVA - modificări provizorii posibile

Cu autobuzul sau autocarul la Tulcea

Tulcea
Tulcea, România | © marimar8989 - depositphotos.com

Tulcea (www.tulcea.com) este reședința județului cu același nume din Delta Dunării. Pentru a ajunge aici românii dar și turiștii internaționali pasionați de pescuit și liniște pot alege dintre mai multe variante de transport, în funcție de preferințe, buget, timp disponibil sau chiar alte atracții pe care doresc să le viziteze înainte: autocarul, trenul, vaporul sau mașina personală.

Pentru cei care vor o călătorie liniștită în care se pot relaxa și pot uita de stresul de a fi șofer, cea mai bună variantă este cea de autocar Tulcea. Astfel veți putea să admirați frumusețile patriei într-un confort maxim la un preț mai mult decât convenabil. Puteți, de asemenea, să alegeți și o călătorie cu trenul, dar aceasta va dura sigur mai mult și va fi mai scumpă decât una cu autocarul. Pentru cei care vor o excursie tip ”roadtrip” și opțiunea de a opri oricând pentru o pauză, automobilul personal sau închiriat este varianta perfectă, iar faimoasele orașe Constanța și București vor fi doar la o aruncătură de băț.

Rețeaua de transport în comun din oraș este compusă dintr-o serie de autobuze care deservesc cele mai importante zone. De asemenea, pentru cei care doresc să călătorească rapid, există mai multe firme de taxi care vă stau la dispoziție la prețuri acceptabile sau chiar firme specializate de închirieri automobile.

Puțin despre Tulcea

Tulcea este un oraș situat pe 7 coline din Dealurile Tulcei, pe o vatră populată încă din perioada culturii Gumelnița dintre anii 2900-2200 î.Hr. Turiștii pot veni aici atât pentru Deltă, cât și pentru atracțiile culturale: Institutul de Cercetări Eco-Muzeale, Muzeul de Științe Naturale ”Delta Dunării”, Muzeul Colecțiilor de Artă ”Casa Avramide”, Muzeul de Etnografie și Artă Populară, numeroasele catedrale și biserici de culte diferite: catedrala episcopală Sfântul Ierarh Nicolae, Moscheea Azizie, Templul Israelit, Biserica Sfântul Gheorghe (Biserica cu ceas), Cimitirul evreiesc, Catedrala Buna Vestire și Biserica Armenească. În plus, localnicii și turiștii se pot relaxa într-unul din numeroasele parcuri umbrite și foarte cochete.

Pentru amatorii de drumeții și trasee, datorită faptului că Delta Dunării este Rezervație a Biosferei trebuie să solicitați avizul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării iar mai apoi să porniți la drum. Aveți de ales între mai multe trasee care vă permit să admirați frumusețea naturii pe timpul zilei și multiple locuri de campare în siguranță pe timp de noapte. Delta Dunării a fost inclusă în patrimoniul mondial UNESCO încă din anul 1991, fiind clasificată ca rezervație a biosferei la nivel național și ca parc național în taxonomia internațională a IUCN.

Turiștii vin la Tulcea și pentru bucătăria tradițională pe bază de pește pe care bucătarii și locuitorii de aici au pus-o la punct de-a lungul timpului. Aveți la dispoziție mai multe restaurante și cherhanale cu specific unde puteți să vă bucurați de o masă gustoasă și o atmosferă liniștită. Printre specialitățile culinare cele mai căutate se numără borșul pescăresc (sarichioi), crap cu sos pescăresc, crapul la cuptor pescăresc, saramura de pește, știuca umplută, șnițelele de șalău, chifteluțele din babușcă, malasolka. În materie de dulciuri puteți încerca budinca lipovenească sau tradiționalele plăcinte cu brânză, mere sau dovleac.


Curse disponibile
Browser-ul dumneavoastră nu este actualizat!

Actualizează browser-ul pentru a vedea pagina corect. Actualizează browser-ul acum

×