Anunţ

Autocar Deva, România: Curse în comparaţie

Toate cursele Curse de la Deva, România cu Pletl, Atlassib, Eurolines și alți operatori
Curse frecvente
Curse BudapestaDeva, România
de la 345,40 lei
de la 05h 00min
cu Distribusion, GAL Spedition, Sarvalteh Auto, Express BusLine
Curse AradDeva, România
de la 56,00 lei
de la 02h 01min
cu Express BusLine, Expres Transport
Curse Aeroportul Budapesta (BUD)Deva, România
de la 345,40 lei
de la 05h 00min
cu Distribusion, GAL Spedition, Sarvalteh Auto, Express BusLine
Curse PetroșaniDeva, România
de la 34,00 lei
de la 01h 52min
cu Expres Transport
Curse MoneasaDeva, România
de la 44,00 lei
de la 03h 09min
cu Expres Transport
*Preţ inclusiv TVA - modificări provizorii posibile

Cu autobuzul sau autocarul la Deva

Deva
Deva, România | © johny007pandp - depositphotos.com

Deva (www.orasuldeva.ro) este un oraș mic, cochet și cu o istorie vastă, reședința județului Hunedoara din Transilvania. Datorită avantajului de a fi centrul cultural, istoric și administrativ al județului, are legături cu toate celelalte orașe mari din România și o călătorie aici este foarte usor de plănuit și pus în practică. În funcție de preferințele dumneavoastră, buget și timpul pe care îl aveți la dispoziție puteți alege între o călătorie cu autocarul, cu trenul sau cu mașina personală, având însă garanția că fiecare dintre ele vă va oferi o experiență plăcută pe tot parcursul drumului și va fi foarte ușor să ajungeți de aici și la Arad sau chiar Brașov cu autocarul.

Poate cea mai bună variantă este o excursie cea de autocar Deva deoarece raportul calitate-preț este unul foarte bun. Astfel vă puteți relaxa în scaunul confortabil în timp ce admirați zonele prin care treceți fără a avea stresul de a fi șofer, toate acestea la un preț potrivit pentru orice buzunar. Pentru cei care au mai mult timp la dispoziție o călătorie cu trenul poate fi perfectă pentru dorițele lor. Atenție, însă, la prețul unui bilet de tren, deoarece acesta poate depăși uneori cu mult prețul biletului de autocar și vă puteți păcăli.

Odată ajunși la Deva, indiferent de varianta de transport aleasă, veți descoperi un orășel deosebit, liniștit și cu locuitori prietenoși. Transportul public se face exclusiv prin intermediul autobuzelor și microbuzelor care circulă între stații amplasate convenabil în tot orașul și lângă fiecare obiectiv important. Orașul este în sine alcătuit din mai multe localități componente : Deva (reședința), Sântuhalm, Archia, Bârcea Mică și Cristur. Aici trăiesc în liniște aproape 62000 de locuitori, majoritatea români dar și maghiari sau romi. În Deva există încă dina nul 1992 o ”comunitate” francofonă prin care se fac schimburi culturale cu Franța și alte țări francofone.

Prin Deva

Pentru un turist care dorește să viziteze acest oraș posibilitățile sunt nenumărate și o vacanță la Deva aici vă poate aduce liniștea și odihna mult așteptate. Cel mai important obiectiv și printre cele mai frumoase monumente istorice din România sunt ruinele Cetății Deva. De aici vizitatorii pot admira panorama orașului și împrejurimilor și pot respira aerul rece și curat de munte. La poalele dealului se află ”Parcul Cetății” ce găzduiește casa Dr. Petru Groza (casa fără acoperiș, după cum îi spun bătrânii locului) care va fi transformată în muzeu memorial.

De asemenea, în NV aceluiași parc se află castelul Magna Curia, construit încă din secolul XVI și având elemente ce țin atât de stilul renașterii cât și elemente ce țin de arta barocă datorită unei restaurări în secolul XVIII. În incinta aceluiași castel este găzduit de asemenea și Muzeul Județean Deva cu cele două secții importante : cea de istorie și cea de științe naturale. La marginea de est a parcului se află Colegiul Național Sportiv ”Cetate” Deva, renumit pentru multe generații de gimnaste care au căștigat premii naționale și internaționale printre care se numără Nadia Comăneci, Ecaterina Szabo și Daniela Silivaș. Pe lîngă aceste obiective, în cadrul unei simple plimbări puteți descoperi clădiri caracteristice altor epoci de-a lungul străzilor pietonale ale orașului.


Curse disponibile
Browser-ul dumneavoastră nu este actualizat!

Actualizează browser-ul pentru a vedea pagina corect. Actualizează browser-ul acum

×