Anunţ

Autocar Istanbul: Curse în comparaţie

Toate cursele Curse de la Istanbul cu Pletl, Atlassib, Eurolines și alți operatori
Curse frecvente
Curse BucureștiIstanbul
de la 153,82 lei
de la 09h 30min
cu Murat, Kamil Koç, BlaBlaCar, Gunsel Group, Lilian Express
Curse ConstanțaIstanbul
de la 233,21 lei
de la 10h 10min
cu LIKEBUS, Kamil Koç
Curse CălărașiIstanbul
Curse BurgasIstanbul
de la 14,89 lei
de la 04h 50min
cu LIKEBUS, Arda Tur, BlaBlaCar, Distribusion, Metro Turizm
Curse BursaIstanbul
de la 4,96 lei
de la 01h 15min
cu Arda Tur, BlaBlaCar, Metro Turizm
*Preţ inclusiv TVA - modificări provizorii posibileCu autocarul sau autobuzul la Istanbul

Oraș Istanbul
Istanbul, Turcia | © seqoya - depositphotos

Istanbul (www.howtoistanbul.com) este un mare oraș din Turcia, vizitat anual de câteva milioane de turiști în special pentru vremea frumoasă, magia bucătăriei turcești și plajele minunate de care se pot bucura la prețuri pentru toate buzunarele. Evident, fiind un oraș atât de mare și de vizitat, mijloacele de transport cu care vizitatorii pot ajunge aici sunt multe și variante: autocarul, trenul, avionul, mașina personală sau, pentru cei mai curajoși, transportul maritim.

Poate cea mai bună variantă de a călătorii este o cursă de autocar Istanbul de exemplu, autocar București Istanbul sau autocar Constanța Istanbul. Fiind foarte apropiat de România, la doar 671km de București, vă puteți relaxa în confortul autocarului în timp ce vă bucurați de această excursie care va dura în jur de 10 ore. Varianta cu trenul poate fi la fel de confortabilă, dar durează mai mult și de cele mai multe ori este mai scumpă decât o cursă cu autocarul. Dacă sunteți grăbiți sau aveți rău de mișcare puteți merge la Istanbul cu avionul, având variante de curse zilnice care pornesc din Timișoara, Cluj-Napoca, București, Iași sau chiar Sibiu.

Dacă sunteți mai aventuroși și doriți să vă abateți de la traseu pentru a vizita și alte regiuni puteți încerca o călătorie cu mașina personală. Cert este că există o variantă potrivită pentru fiecare, indiferent de buget sau preferințe personale.

Prin Istanbul

Transportul public este foarte variat dar în același timp foarte complicat. Turiștii și localnicii pot alege între metrou, autobuz, tramvai, tren sau chiar o călătorie cu barca pentru a se deplasa între diferite puncte. Trebuie, însă, să fiți foarte atenți atunci când circulați în marea metropolă deoarece rețeaua este foarte complicată și poate crea probleme celor care nu sunt obișnuiți cu ea.

Istanbulul este cea mai mare concentrare urbană a Turciei, chiar dacă nu îi mai este oraș capitală de aproape 100 de ani, pierzând acest titlu în favoarea Ankarei. Numele de Istanbul l-a primit abia în anul 1928, fiind cunoscut inițial sub denumirea antică și celebră de Constantinopol. Chiar dacă i s-a schimbat numele, a rămas în continuare cea mai mare aglomerare urbană a Europei. În același timp este singurul megalopolis din lume întins pe două continente, Europa și Asia. Are o populație de peste 18,8 milioane și momentan este principalul centru financiar, comercial și cultural al Turciei. Locuitorilor permanenți li se adaugă aproape 1.000.000 de locuitori flotanți, care locuiesc în împrejurimi și vin în oraș pentru serviciu în fiecare zi plus milioanele de turiști prezenți constant.

În ceea ce privește cultura și tradiția, Istanbulul nu dezamăgește: alături de Atena și Roma se încadrează în topul celor mai venerabile capitale ale Europei, a fost înscris în patrimoniul mondial UNESCO în anul 1985 iar în anul 2010 metropola a fost declarată una dintre cele trei Capitale Europeene ale Culturii, alături de orașele Pecs din Ungaria și Essen din Germania. Indiferent ce vă doriți de la o vacanță veți găsi cu siguranță la Istanbul: plaje superbe, arhitectura minunată ce îmbină anticul cu modernul, experiența culinară turcească celebră în toată lumea, bazarul colorat în care găsiți cele mai frumoase bijuterii și țesături și foarte, foarte multă istorie.


Curse disponibile
Browser-ul dumneavoastră nu este actualizat!

Actualizează browser-ul pentru a vedea pagina corect. Actualizează browser-ul acum

×