Anunţ

Autocar Budapesta: Curse în comparaţie

Toate cursele Curse de la Budapesta cu Pletl, Atlassib, Eurolines și alți operatori
Curse frecvente
Curse TimișoaraBudapesta
de la 78,72 lei
de la 02h 50min
cu FlixBus, Simplicity, Distribusion, Express BusLine, Express Busline S.R.L.
Curse AradBudapesta
de la 59,07 lei
de la 02h 30min
cu FlixBus, BlaBlaCar, Simplicity, Distribusion, Sarvalteh Auto, Express BusLine
Curse Cluj-NapocaBudapesta
de la 83,64 lei
de la 05h 25min
cu FlixBus, Sova Impex
Curse OradeaBudapesta
de la 80,00 lei
de la 02h 30min
cu FlixBus, GIG Tour, Atlassib, President Tour
Curse BrașovBudapesta
de la 374,14 lei
de la 10h 00min
cu Express BusLine
*Preţ inclusiv TVA - modificări provizorii posibileCu autocarul sau autobuzul la Budapesta

Oraș Budapesta
Budapesta, Ungaria | © mazzzur - depositphotos.com

Budapesta (www.budapestinfo.hu) este capitala Ungariei și un oraș european mare, celebru și foarte vizitat de către turiști din toată lumea. În funcție de preferințele fiecăruia, de dorințe, buget și timpul pe care îl aveți la dispoziție puteți alege dintre foarte multe opțiuni când vine vorba de o excursie în capitala maghiară: autocarul, trenul, avionul, mașina personală sau închiriată, iar biletele online sunt foarte ușor de rezervat tot timpul. Atunci când vă alegeți mijlocul de transport preferat trebuie să țineți cont și de orașul din care plecați, cele vestice având mai multe variante decât cele din sud sau est.

Orașul este de o frumusețe care lasă toți vizitatorii muți atunci când ajung. Are o arhitectură și niște clădiri ce impresionează prin stilul foarte uniform și în același timp spectaculos. Un lucru pe care mulți nu îl cunosc este acela că orașul este situat de o parte și de cealaltă a Dunării, ceea ce îl împarte de fapt în două orășele mai mici: Buda – situat pe partea de vest a fluviului și Pesta – situat pe partea de est. Ca locuitori, acesta are mai puțini decât capitala noastră și anume 1.7 milioane. Cu toate acestea veți descoperi că locuitorii sunt foarte prietenoși, curați și respectuoși. În plus, cetatea Buda și zona de pe malurile Dunării au fost înscrise pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO încă din anul 1987.

Ajuns la Budapesta

Transportul public din Budapesta este nu doar foarte bine pus la punct și cu multe variante care traversează tot orașul, dar și foarte modern. În primul rând este centrul sistemului de șosele din toată Ungaria, deci dacă vă decideți să îl vizitați cu mașina personală veți găsi ușor drumul către alte mari orașe din țară. În ceea ce privește transportul subteran, metroul din budapesta are 4 linii, prima linie fiind a doua cea mai veche linie de metrou din întreaga lume. Orașul beneficiază de asemenea și de transport cu alte mijloace de transport ce au stații aproapiate și care fac legătura între principalele atracții din capitala europeană. Aeroportul Feihegy deservește orașul Budapesta și face legătura între acesta și restul lumii pe calea aeriană.

În zilele noastre Budapesta este cunoscută ca o capitală renăscută, având o abundență de monumente și construcții străvechi ce sunt integrate perfect în tendița spre modernizare. Un alt lucru fascinant în special pentru turiști este redeschiderea și renovarea cafenelelor și restaurantelor istorice din anii 1880-1910 sau a galeriilor de artă și a teatrelor. În viața cotidiană a orașului există o abundență de festivaluri culturale naționale și internaționale, evenimente culturale și sportive. Odată cu intrarea în UE a Ungariei a început modernizarea capitalei, ceea ce a făcut ca Budapesta să devină un centru economic, cultural și turistic foarte apreciat. Cu timpul Budapesta devenit a doua cea mai vizitată capitală din Europa Centală, după Praga. Turiștii vin aici și pentru celebrele băi termale care împănzesc orașul și pe care le puteți vizita la un preț accesibil atât ziua, cât și noaptea.


Curse disponibile
Browser-ul dumneavoastră nu este actualizat!

Actualizează browser-ul pentru a vedea pagina corect. Actualizează browser-ul acum

×