Anunţ

Autocar Viena: Curse în comparaţie

Toate cursele Curse de la Viena cu Pletl, Atlassib, Eurolines și alți operatori
Curse frecvente
Curse BratislavaViena
Curse PragaViena
de la 70,56 lei
de la 00h 50min
cu ÖBB, FlixBus, Arda Tur, RegioJet, BlaBlaCar, Distribusion, Austrian Airlines
Curse OradeaViena
Curse AradViena
de la 147,98 lei
de la 05h 00min
cu Pletl, Tarsin, FlixBus, Atlassib, Borka Transport, Atlantic Travels International
Curse BucureștiViena
de la 238,33 lei
de la 01h 35min
cu Pletl, Tarsin, FlixBus, Ryanair, BlaBlaCar, Austrian Airlines
*Preţ inclusiv TVA - modificări provizorii posibileCu autobuzul sau autocarul la Viena

Viena
Viena, Austria | © creativemarc - depositphotos.com

Viena (www.wien.info) este al zecelea oraș ca mărime din Europa, foarte spectaculos și căutat de turiști din toată lumea. Pentru a ajunge aici, datorită popularității orașului, aveți foarte multe mijloace de transport dintre care puteți alege: cu autocarul, cu trenul, cu avionul, cu mașina personală, cu barca sau, evident, cu o combinație dintre cele enumerate.

Poate cea mai convenabilă alegere este o călătoria de autocar Viena deoarece aceasta vă permite să admirați din mers o mare parte a Europei Centrale fără niciun efort și la un preț foarte bun. Varianta de a merge cu trenul este de asemenea foarte potrivită, dar de mult ori acesta merge cu mare viteză și nu vă permite să admirați prea mult împrejurimile. Pentru cei grăbiți varianta de a călători cu avionul pănă la Aeroportul Internațional Viena este cea mai potrivită.

Transportul în comun din Viena este modern și bine pus la punct. Acesta este compus din multe linii de autobuz, tren, tramvaie și metrou care fac legătura rapid între foarte multe puncte importante din oraș. În cursul weekendului și al marilor sărbători metroul vienez este disponibil non-stop. Un tichet de transport în comun costa 2.20 euro și este valabil pentru o călătorie pe orice mijloc de transport. Rețeaua de tramvaie din Viena este considerată una dintre cele mai bune din Europa și din lume.

Despre Viena

Viena este un oraș populat de aproape 1,8 milioane de locuitori și un important centru politic internațional datorită poziției geografice și a neutralității postbelice a Austriei. Aici își au sediul organizații mondiale importante precum Organizația Națiunilor Unite (ONU), Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și Agenția Internațională pentru Energie Atomică. Înainte de primul război mondial Viena era considerat al 4-lea oraș pe plan mondial, după Londra, New York și Paris.

Centrul Vechi al orașului Viena precum și castelul Schonbrunn, mărturii vii ale domniei familiei imperiale de Habsburg, au fost trecute pe lista monumentelor patrimoniului mondial UNESCO. Pentru multe secole Viena a fost centrul muzicii clasice și al operei. Compozitori celebri precum Wolfgang Amadeus Mozart, Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Johann Strauss-fiul și Antonio Vivaldi au trăit, compus și murit aici. Viena este de asemenea celebră și pentru arhitectura sa.

Pe lăngă palatul Schonbrunn și centrul vechi, turiștii pot vizita celebra Grădină Zoologică care se află chiar în incinta palatului, Catedrala Sfântul Ștefan, Universitatea din Viena (una dintre cele mai vechi universități europene), Observatorul Astronomic, Palatul Hofburg (care cuprinde 18 corpuri și 19 spații exterioare, fiind o bijuterie a orașului care adăpostește mai multe muzee) și Biblioteca Națională a Austriei. Pentru amatorii de senzații tari, Parcul Prater poate fi exact ce vă doriți. Acesta este un parc de distracții uriaș, preferat de austrieci și considerat principal loc de relaxare ce adăpostește, printre altele, ” republica Kugelmugel” a lui Edwin Lipburger care a construit-o aici în anii 1970 sub pretextul că este propria lui republică și că aceasta clădire ”miraculoasă” necesită un spațiu infim. Pe lângă ea, turiștii mai pot admira și ”Calafati”, reprezentarea unui chinez ce măsoară 9m.


Curse disponibile
Browser-ul dumneavoastră nu este actualizat!

Actualizează browser-ul pentru a vedea pagina corect. Actualizează browser-ul acum

×