Anunţ

Autocar Sofia: Curse în comparaţie

Toate cursele Curse de la Sofia cu Pletl, Atlassib, Eurolines și alți operatori
Curse frecvente
Curse BucureștiSofia
de la 49,38 lei
de la 05h 40min
cu FlixBus, BlaBlaCar, Turist OOO, etap adress, Distribusion, Union Ivkoni, Union Ivkoni - Unibus
Curse GiurgiuSofia
de la 62,37 lei
de la 04h 45min
cu Grup Plus, etap adress, Distribusion, Union Ivkoni, Group Plus Ltd
Curse RuseSofia
de la 62,37 lei
de la 04h 45min
cu Grup Plus, etap adress, Distribusion, Union Ivkoni, Group Plus Ltd
Curse AtenaSofia
de la 242,22 lei
de la 11h 20min
cu ccli, tser, Arda Tur, City Lines, Union Ivkoni, Tourist Service
Curse Nisipurile de AurSofia
de la 64,26 lei
de la 06h 00min
cu Biomet, BlaBlaCar, etap adress, Distribusion
*Preţ inclusiv TVA - modificări provizorii posibileCu autocarul sau autobuzul la Sofia

Stadt STADT 2
Sofia, Bulgaria | © kisa_markisa - depositphotos

Sofia (www.sofiaofficial.com) este capitala Bulgariei, țară cu care România se învecinează la Sud. Pentru a ajunge aici puteți alege dintre mai multe variante de transport, cum ar fi autocarul, trenul, avionul sau mașina personală. Având în vedere că orașul este situat relativ aproape de România noastră, la doar 365km de București, orice mijloc de transport veți alege veți ajunge în Sofia foarte rapid.

Cea mai bună variantă de călătorie este cea de autocar Sofia. Prin intermediul acesta veți ajunge rapid și sigur la destinație în timp ce admirați sudul României și peisajele Bulgariei în confortul autocarului. Desigur, puteți ajunge aici și cu trenul la un preț mai ridicat sau chiar cu avionul dacă sunteți grăbiți sau aveți rău de mișcare.

Odată ajunși în capitala bulgară puteți opta pentru mai multe mijloace de transport public care vă permit să călătoriți între cele mai importante locuri din oraș: metroul, autobuzele, trolleybus-urile, tramvaiele sau taxi-urile. Un bilet valabil nelimitat o zi întreagă pe orice mijloc de transport costa aproape 2 euro.

Prin Sofia

Sofia este cel mai mare oraș din Bulgaria, având aproape 1.7 milioane de locuitori în orașul propriu-zis și împrejurimi și o suprafață de 1344km pătrați. Orașul se află la piciorul muntelui Vitosha, în vestul țării. Geografic este situat în centrul peninsulei balcanice, la jumătatea distanței dintre Marea Neagră și Marea Adriatică și foarte aproape de Marea Egee. În anul 20013 a fost încununată cea mai budget-friendly capitală europeană pentru turiști. Sofia este una dintre cele mai vizitate destinații din Bulgaria, pe lângă coasta de la Marea Neagră și resorturile montane.

Una dintre cele mai vizitate atracții din oraș este Catedrala Alexander Nevsky, unul dintre simbolurile Bulgariei. Tot aici se află cea mai mare colecție de muzee din țară cu teme precum istoria, arheologia, istorie naturală, etnografia și istoria militară. Muzeul Istoric Național este unul dintre cele mai mari din Europa de Est. Bulevardul Vitosha este o altă atracție pentru vizitatori și locuitori, fiind o zonă cu numeroase cafenele, restaurante, buticuri de fashion și magazine de lux.

În ceea ce privește economia orașului, Sofia este capitala economică și financiară a Bulgariei. În anul 2015 a fost inclusă de către Forbes în top 10 cele mai bune orașe din lume pentru lansarea unui business datorită taxelor mici, conexiunea rapidă la Internet și prezența unor fonduri de investiții foarte bine puse la punct. Muntele Vitosha situat în apropiere este o destinație foarte populară printre amatorii de sporturi de iarnă. În numeroasele restaurante din Sofia vă puteți opri pentru o pauză de prânz sau cină pentru a vă delecta cu mâncărurile tradiționale bulgare: salata shpska (salata care definește Bulgaria și cea mai populară salata de aici), shkembe chorba (versiunea bulgarii a ciorbei de burtă), tarator (o supă rece din iaurt, castraveți și usturoi), banitsa (patiserie bulgară), lukanka (versiunea bulgară a specialității italienești sopresatta) sau chiar musacaua (un preparat confundat de foarte multe ori ca fiind de origine greacă când în realitate este un preparat specific bulgăresc).


Curse disponibile
Browser-ul dumneavoastră nu este actualizat!

Actualizează browser-ul pentru a vedea pagina corect. Actualizează browser-ul acum

×