Anunţ

Autocar Baia Mare: Curse în comparaţie

Toate cursele Curse de la Baia Mare cu Pletl, Atlassib, Eurolines și alți operatori
Curse frecvente
Curse Cluj-NapocaBaia Mare
de la 27,90 lei
de la 03h 51min
cu CFR Calatori
Curse Sighetu MarmațieiBaia Mare
de la 45,90 lei
de la 01h 34min
cu CFR Calatori, Transagria SRL
Curse BucureștiBaia Mare
de la 120,20 lei
de la 11h 47min
cu CFR Calatori
Curse BrașovBaia Mare
de la 98,60 lei
de la 09h 01min
cu CFR Calatori
Curse Aeroportul Budapesta (BUD)Baia Mare
de la 369,21 lei
de la 12h 45min
cu Atlassib, Atlantic Travels International
*Preţ inclusiv TVA - modificări provizorii posibileCu autocarul sau autobuzul la Baia Mare

Oraș Baia Mare
Baia Mare, România | © salajean - depositphotos.com

Dacă vă doriți să ajungeți la Baia Mare trebuie să știți că aveți multe opțiuni de călătorie din care vă puteți alege, în funcție de preferințele dumneavoastră, timpul pe care îl aveți la dispoziție și bugetul disponibil: cu trenul, cu autocarul, cu maxi-taxi-ul sau chiar cu mașina personală, biletele fiind ușor de găsit și cumpărat.

Baia Mare (www.baiamare.ro) este municipiul de reședință al județului Maramureș din regiunea Transilvania a României. Orasul este situat în nordul extrem al țării, aproape de granița cu Ucraina. Regiunea este cunoscută atât pentru bogățiile subterane, cât și pentru împrejurimile care îi oferă o frumuseșe unică în lume. În 2015, orașul a intrat în finala pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 alături de 3 alte orașe foarte frumoase ale țării noastre, Timișoara, Cluj Napoca și București.

Pentru amatorii de drumeții, Baia Mare oferă accesul către rute montane foarte căutate: Ignișul – 1307m, Mogoșa – 1246m, Gutâi – 1443m, Creasta Cocoșului – 1443 m și altele. Pe lângă importanța lor minieră, munții din jurul orașului sunt preferați de turiști atât vara cât și iarna pentru frumusețea și liniștea lor.

În anul 2017 a intrat în finală alături de Iași și Satu Mare iar ulterior a și câștigat titlul de Capitală a Tineretului din România 2018-2019. Proiectul va fi implementat între 2 mai 2018 - 1 mai 2019, deci dacă vă doriți să vizitați orașul acum este momentul cel mai prielnic.

Prin Baia Mare

Transportul public în Baia Mare constă într-o rețea de autobuze și trolleybus-uri care leagă cele mai importante obiective din oraș, oferind astfel locuitorilor și vizitatorilor un transfer facil între ele. Stațiile sunt amplasate convenabil și locuitorii sunt foarte prietenoși cu turiștii. Aveți de asemenea varianta de a călători cu taxi-ul la un preț mai mult decât accesibil, iar șoferii sunt încântați să vă arate împrejurimile și să vă ofere toate informațiile de care aveți nevoie. Orașul are chiar și un aeroport internațional, Aeroportul Internațional Maramureș, care asigură ruta Baia Mare București. Gara Baia Mare este un nod feroviar important pentru România deoarece este deschisă atât traficului intern cât și internațional și asigură zilnic inclusiv ruta Baia Mare Budapesta.

În numeroasele restaurante din Baia Mare vă puteți opri pentru prânz sau cină și veți degusta mai mult ca sigur o mâncare tradițională maramureșeană autentică. Se spune că nicăieri în țara noastră nu veți găsi gazde mai primitoare sau mese mai îmbelșugate ca în Maramureș. Foarte mulți turiști care vin aici pentru a admira locurile, bisericile și peisajele se îndrăgostesc de asemenea de bucătăria locală și se întorc acasă cu gustul aparte al mâncării întipărit în memorie pentru totdeauna. Unul dintre cele mai celebre preparate sunt clătitele cu urdă și verdeață. În plus, puteți savura cu succes și colțunași cu legume sau supa cu porumb și cașcaval.

De asemenea, dacă ați venit în vizită în Maramureș sunteți obligați să încercați celebra horincă, preparată din prune și fiartă de două ori. Această băutură tradițională trebuie însă consumată cu atenție, deoarece are peste 50 de grade. Un obicei unic se practică de sărbătorile importante, când horinca se amestecă cu miere de albine, obținând astfel o băutură delicioasă.


Curse disponibile
Browser-ul dumneavoastră nu este actualizat!

Actualizează browser-ul pentru a vedea pagina corect. Actualizează browser-ul acum

×