Coronavirus (COVID-19): Ce trebuie să știți, atunci când călătoriți
Prima pagină Blog Pierderea bagajului de călătorie

Pierderea bagajului de călătorie

Bagaje în cală

Și de sărbători călătoria continuă cu autocarul, trenul sau avionul. În special, călătoriile cu autocarul sau autobuzul pe distanțe lungi sunt din ce în ce mai multe, deoarece tot mai mulți utilizatori folosesc autobuzul pentru a ajunge rapid și direct spre, de exemplu, aeroporturi precum Aeroportul Internațional “Henri Coandă” pe ruta Suceava Otopeni.

Și cei care planifică o călătorie mai lungă vor dori să ia cu ei bagajelor potrivite, care ai crede că vor fi în siguranță într-un autocar mare.

 

Pradă pentru hoți

Dar o mulțime de spațiu pentru bagaje înseamnă de asemenea, o mulțime de valize, rucsaci sau alte lucruri de la alți călători, care sunt de asemenea și într-un avion sau călătorie de vacanță. În special pe rute precum autocar Brașov Cluj Napoca, la cursa lungă de autocar București Sofia, ofertele pot fi rezervate rapid și autobuzele sunt pline de valize.

Chiar și pentru hoți, spațiile pentru bagaje sunt o șansă de a face afaceri bune. Odată cu creșterea numărului de călătorii ieftine cu autobuzul sau autocarul și cu o creștere corespunzătoare a călătorilor cu autobuzul, haosul pentru bagaje în, în jurul și în jurul autobuzului crește, de asemenea. Posibilități perfecte pentru hoții profesioniști care pot profita de felul în care sunt manipulate bagajele.

Bagaj pierdut sau furat?

Dar de multe ori nu trebuie să fie furt dacă valiza ta lipsește brusc. Poate să fie doar o confuzie sau poate neatenție. Fie din vina proprie, fie din lipsa de supraveghere sau din lipsa neatenției generale a șoferului: Ce trebuie să faceți dacă vă pierdeți bagajele?

Primul pas în caz de furt este întotdeauna să-l raporteze poliției locale și șoferului de autobuz. Adesea însă, pasagerul observă doar la destinație că lipsesc bagajele sale. Iar apoi trebuie să vă adresați companiilor de autobuze care au un serviciu pentru clienți pe care partea vătămată poate și ar trebui să o contacteze.

Cu toate acestea, majoritatea furnizorilor se bazează pe termenii și condițiile care exclud răspunderea pentru daunele cauzate de bagaje. Cel puțin atâta timp cât nu a fost intenționat, neglijență gravă sau rezultatul unui accident. În general, este posibil să se obțină în prealabil informații cu privire la anumite drepturi ale pasagerilor, iar în cazul unui litigiu, persoana în cauză este sfătuită să contacteze comisia de arbitraj pentru transportul public de călători.

Birourile de obiecte pierdute ale orașului sunt de asemenea disponibile, însă călătorul trebuie să le contacteze el însuși. Dar din păcate nu întotdeauna se găsesc obiectele pierdute. Cu toate acestea, nu este neapărat datorită servirii necorespunzătoare a companiilor de transport faptul că rucsacul este pierdut sau timpul de procesare durează mult timp. Adesea contribuie și la faptul că unii furnizori de transport, nu își administrează propriile autobuze, ci lucrează cu diverși parteneri regionali.

Dacă puteți afla care partener regional a folosit autobuzul pentru călătoria pe care o utilizați, puteți contacta direct acest partener de autobuz și puteți solicita informații referitoare la bagajele lipsă.

Mai bine preveniți furtul sau pierderea bagajelor

Mulți pasageri au experimentat deja pe propria piele pierderea bagajelor și au găsit soluții individuale la această problemă:

  • În cazul călătoriilor scurte luați cu dumneavoastră doar bagaje de mână
  • Toate obiectele de valoare (inclusiv cele care au valoare individual) în bagajele de mână. Este de asemenea, în mod regulat recomandarea furnizorilor să nu există obiecte de valoare în bagajele de cală.
  • Verificați la fiecare oprire să aveți bagajul de mână la dumneavoastră atunci când coborâți pentru o gură de aer proaspăt, dar aruncați un ochi și la bagajul de cală.
  • Atașați întotdeauna bagajului dumneavoastră o etichetă cu adresa și datele de contact în caz de pierdere.

Nu uitați însă să reconpensați persoana binevoitoare care vi-a găsit bagajul!

bagaje în cală
Cu atât de multe bagaje se poate face oricând o confuzie | © ninle500 - depositphotos.com

Creată la data de 05.04.2018
Browser-ul dumneavoastră nu este actualizat!

Actualizează browser-ul pentru a vedea pagina corect. Actualizează browser-ul acum

×